Gratis hotline 0800 2633100
 

Producten van Microsoft Co

Microsoft Co

Het bedrijf Microsoft


Oprichtingsjaar: 1975

Oprichters: Bill Gates en Paul G. Allen

No bedrijf is zo gepolariseerd als Microsoft Inc. en geen enkel ander bedrijf kan op zo'n adembenemende ontwikkeling terugblikken. Ook heeft... meer lezen »

1 van 24
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Microsoft Project Professional 2007
Microsoft Project Professional 2007
In einem wettbewerbsintensiven, ergebnisorientierten und ideenreichen Umfeld ist das Starten und Abschließen von Projekten, die Ergebnisse liefern, von entscheidender Bedeutung. Microsoft Office Project 2007 Professional hilft Ihnen,...
€ 89,95 *
Microsoft Project Standard 2007
Microsoft Project Standard 2007
Microsoft Office Project 2007 Standard ist eine Projektplanung, die den Managementanforderungen moderner Unternehmen gerecht wird. Diese Suite bietet robuste Projektmanagement-Tools mit der richtigen Mischung aus Benutzerfreundlichkeit,...
€ 64,95 *
Microsoft Visio Standard 2007
Microsoft Visio Standard 2007
Diagramme erstellen, die weit über den Standard hinausgehen mit Microsoft Visio Standard 2007 Die Verwendung von Diagrammen ist eine großartige Möglichkeit, Zeit zu sparen, wenn man komplexe Anweisungen befolgen muss, aber die Erstellung...
€ 69,95 *
Microsoft Standard 2007
Microsoft Office 2007 Standard
Microsoft Office Standard 2007 bietet die wichtigsten Tools und Funktionen, die sich die Benutzer gewünscht haben, um ihre Arbeit am Computer zu erleichtern. Mit seinen verbesserten Menüs und Symbolleisten, verbesserten Grafiken und...
€ 29,95 *
Microsoft Outlook 2007
Microsoft Outlook 2007
Microsoft Office Outlook 2007 bietet eine integrierte Lösung für die Verwaltung Ihrer Zeit und Ihrer Informationen und ermöglicht Verbindungen über Grenzen hinweg. Sie haben jederzeit die Kontrolle darüber, was mit den Informationen...
€ 19,95 *
Microsoft Publisher 2007
Microsoft Publisher 2007
Erstellen und drucken Sie Ihr eigenes Marketingmaterial einfach intern mit Microsoft Publisher 2007 Erstellen und drucken Sie Ihre eigenen Marketingmaterialien ganz einfach intern. Mit Microsoft Office Publisher 2007 können Ihre Kunden...
€ 19,95 *
Microsoft OnenNote 2007
Microsoft OneNote 2007
Microsoft Office OneNote 2007 ist ein digitales Notizbuch, das Ihnen eine flexible Möglichkeit bietet, Ihre Notizen und Informationen zu sammeln und zu organisieren, leistungsstarke Suchfunktionen, damit Sie das Gesuchte schnell finden,...
€ 19,95 *
Microsoft Access 2007
Microsoft Access 2007
Mit Microsoft Access können Sie problemlos Datenbankanwendungen in den Formaten erstellen, die Ihren persönlichen und geschäftlichen Anforderungen am besten entsprechen. und Geschäftsanforderungen. Berichte bieten die Möglichkeit, die...
€ 19,95 *
Microsoft Office Enterprise 2007
Microsoft Office 2007 Enterprise
Microsoft Office 2007 Enterprise ist eine umfassende Suite von Textverarbeitungs-, Tabellenkalkulations- und Präsentationssoftware, die sowohl für den privaten Gebrauch als auch für Ihr Unternehmen geeignet ist und auf den Stärken von...
€ 39,95 *
SQL Server 2019 Enterprise 2 Core
Microsoft SQL Server 2019 Enterprise 2 Core
Unbefristete Lizenz für den Verkauf an kleine und mittlere Unternehmen. Kernlizenz. Kunden, die sich für dieses Lizenzierungsmodell entscheiden, müssen alle physischen Kerne auf dem physischen Server lizenzieren. Es sind mindestens 4...
€ 11.995,95 *
Microsoft Visual Studio 2022 Enterprise
Microsoft Visual Studio 2022 Enterprise
Binnenkort...
€ 4.989,95 *
1 van 24

Producten van Microsoft Co

Microsoft Co

Het bedrijf Microsoft


Oprichtingsjaar: 1975

Oprichters: Bill Gates en Paul G. Allen

No bedrijf is zo gepolariseerd als Microsoft Inc. en geen enkel ander bedrijf kan op zo'n adembenemende ontwikkeling terugblikken. Ook heeft geen enkel ander bedrijf meer inkomensmiljonairs voortgebracht. Dat alleen al schreeuwt om jaloezie. Ook Microsoft werd hierdoor getroffen. Maar eerst de dingen.


Eén besturingssysteem en meerdere varianten

Begin jaren '80 ontwikkelde IBM zijn personal computer. Er was echter geen geschikt besturingssysteem. Microsoft nam deel aan een aanbesteding met een mogelijk besturingssysteem en kreeg de opdracht.

Het besturingssysteem IBM-DOS is geboren. Door een gebrekkig contractontwerp heeft IBM de exclusieve exploitatierechten niet gekregen. Wat moest komen, kwam. Gates en Allen introduceerden hun eigen besturingssysteem MS-DOS. Wat IBM niet had overwogen, was dat de industrie gewoon wachtte op een machine als de personal computer. Het waren vooral kleine bedrijven, particuliere huishoudens en studenten die op dat moment niet vies waren van een dure aankoop. Maar IBM had geen ervaring met deze markten, omdat het bedrijf thuis in de mainframe sector zat.

Lijst van DOS-besturingssystemen

 • IBM DOS
 • QDOS
 • CP/M DOS
 • MSDOS

 

De opkomst van Microsoft Windows

Naast het leveren van een besturingssysteem, duwde Microsoft applicatieprogramma's, zoals het Multiplan-spreadsheetprogramma, achter zich aan. Op dat moment kon Microsoft Windows niet worden gehoord of gelezen. Aan de andere kant is de verkoop van IBM-pc's drastisch gestegen en kreeg Microsoft met elke verkochte computer gratis licentiekosten en een nieuwe klant. Op dat moment merkte IBM zijn contractfout op, die niet meer gecorrigeerd kon worden.

IBM en Microsoft besloten samen te werken aan een groot softwareproject. Het idee was om een besturingssysteem te ontwikkelen met de naam OS/2. Het was ook klaar voor productie. Maar net als bij de ongelijke partners groeiden de verschillen en uiteindelijk beëindigden beide bedrijven de samenwerking.

Deze samenwerking resulteerde in het besturingssysteem Windows NT Workstation en Windows NT Server, dat als volgt door Microsoft werd geïntroduceerd. IBM geloofde op zijn beurt in zijn OS/2 en ontwikkelde het verder. Zo goed als OS/2 was, was er één cruciale tekortkoming. De applicatiesoftware ontbrak. Dit was anders met Windows NT. Daar kon Microsoft met eigen applicaties scoren en konden de individuele softwareleveranciers hun ervaringen uit de vorige Windows-versies gebruiken.

 

Beursnotering van Microsoft Inc.

In 1985 ging het bedrijf naar de beurs. Deze stap was belangrijk omdat expanderende bedrijven een permanent liquiditeitsprobleem hebben. Het Microsoft-aandeel was in eerste instantie genoteerd als 'penny stock' met een aankoopprijs van ca. 0,50 US cent.

Uittreksel uit de productlijn van Microsoft Inc.

Het succes van een onderneming is altijd gebaseerd op de acceptatie van haar producten en diensten door de vraagmarkt. Door middel van vakkundige marketing is Microsoft er altijd in geslaagd haar klanten te inspireren met enthousiasme voor een nieuw product. De unique selling propositie is vooral sterk op het gebied van data-integratie tussen applicaties.

Een voorbeeld is de samenwerking van de Exchange Server met Outlook. In deze combinatie is Outlook niet alleen een e-mailclient, maar kunnen adresboeken, kamerindelingen, vakantieplannen en e-mails in openbare mappen centraal beschikbaar worden gesteld.

Hieronder volgen enkele belangrijke softwareproducten die als pijlers van het succes van Microsoft Inc. kunnen worden beschouwd.

Microsoft Windows

Jaar van eerste publicatie: 1985

Met Windows 1.0 heeft Microsoft de basis gelegd voor alle volgende besturingssystemen. In de eerste versies verwijst de term "Windows" naar de administratie-interface in de vorm van vensters. Het eigenlijke besturingssysteem voor het starten van de computer was nog steeds een DOS-versie. Dit veranderde met Windows NT en later met Windows 95.

Windows Server

Jaar van eerste publicatie: 1993

Microsoft heeft de Microsoft Windows NT Server ontwikkeld uit de samenwerking met IBM in het gezamenlijke OS/2-project. Tot op heden werd het opzetten van een server als zeer complex en tijdrovend beschouwd. Dit veranderde met Windows NT Server en de IT-afdelingen van bedrijven accepteerden dit dankbaar.

De Windows-server heeft zich niet alleen in bedrijven gevestigd, maar wordt ook gebruikt voor webservices in datacenters.

 

SQL Server

Jaar van eerste uitgave: 1989 voor OS/2; 1993 voor Windows NT

In het begin was er nauwelijks een softwareprovider die de SQL Server nodig had voor zijn gegevens. De aanbieders van bedrijfssoftware gebruikten hun eigen bestanden en databaseformaten en de SQL Server werd slechts door enkele applicaties en systeemdiensten gebruikt.

Dit veranderde met de eliminatie van de BNC-netwerken. Deze voorzagen slechts in een theoretische netwerkverbinding van 10 MB, maar de nieuwe CAT5-netwerken leverden tot 100 MB. Vandaag de dag is de SQL Server een integraal onderdeel van alle Microsoft Windows besturingssystemen.

 

Microsoft Exchange Server

Jaar van eerste publicatie: 1996

Microsoft ontwierp zijn serversoftware zodat het als een bouwpakket kon worden geassembleerd. Bijvoorbeeld met de Microsoft Exchange Server, die gebruikt kan worden als groupware en voor intern en extern berichtenverkeer.

De Microsoft Exchange Server is geen stand-alone toepassing, maar wordt geïnstalleerd op een bestaande Windows-server.

Microsoft Office

Jaar van eerste publicatie: 1989 / 1990

Er is geen gebruiker die Microsoft Office niet kent. Hier heeft Microsoft delen van zijn kantoortoepassingen gebundeld in één aanbod. De Office-versie bevat altijd de volgende onderdelen:


Met deze drie applicaties kan elk bedrijf en elke gebruiker complexe taken uitvoeren zoals

 • Presentaties
 • Particuliere en zakelijke transacties
 • Creëren van complexe wiskundige berekeningen


uitvoeren. Het Word-document dient vaak als centraal ankerpunt. Dit komt omdat de informatie die in de andere programma's wordt aangemaakt in Word kan worden ingevoerd om een compleet document te vormen. Microsoft Office is het meest verkochte applicatiepakket ter wereld.

Visual Studio

Jaar van eerste publicatie: 2010

Dit is een ontwikkelomgeving voor het maken van softwareprogramma's. Hier richt Microsoft zich in de eerste plaats tot bedrijven en beheerders om zelf tools voor de bedrijfsvoering te creëren. Voor de toepassing is geen diepgaande kennis van de programmering vereist. Visual Studio wordt ondersteund door een grote ontwikkelaars en gebruikersgemeenschap.

Microsoft Project

Jaar van eerste publicatie: 1984

Met Microsoft Project richt Microsoft zich op gebruikers die zeer complexe processen in een project moeten beheren. Deze zijn vooral:

 • Architecten
 • Bouwbedrijven
 • Productiebedrijven


Microsoft Project neemt de controle en monitoring van de afzonderlijke projectonderdelen over en signaleert in een vroeg stadium de knelpunten.

Microsoft Visio

Jaar van eerste publicatie: niet bekend

In 2000 nam Microsoft Visio over met zijn gelijknamige software.

Met Microsoft Visio creëert de gebruiker:

 • stroomdiagrammen
 • Diagrammen en bouwtekeningen
 • Organisatieschema's


Hoewel het programma intuïtief kan worden gebruikt, is training aan te bevelen.

Paul G. Allen stierf in oktober 2018.

Laatst bekeken