Gratis hotline 0800 2633100
 

Windows Server 2022 - het nieuwe serverbesturingssysteem

Windows Server 2022 is vrijgegeven: Na drie jaar volgt het zijn voorganger uit 2019 op. Het wordt met het buildnummer "20348.169, Version 21H2" aangeboden in twee basisvarianten en een extra... meer lezen »
Filters sluiten
 •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Microsoft Windows Server 2022 Standard
Microsoft Windows Server 2022 Standard
Het doel van Microsoft is om mensen in staat te stellen altijd, overal en met elk toegangsapparaat te communiceren via eersteklas software. Al vele jaren ontwikkelt 's werelds grootste softwarebedrijf software die het voor mensen...
vanaf € 691,38 *
Windows Server 2022 Essentials
Microsoft Windows Server 2022 Essentials
Windows Server 2022 biedt geavanceerde gelaagde beveiliging, hybride mogelijkheden met Azure en een flexibel applicatieplatform. Als onderdeel van deze release introduceren we Secured-Core functies om hardware, firmware en Windows Server...
€ 330,41 *
Microsoft Windows Server 2022 Standard Core AddOn
Microsoft Windows Server 2022 Standard Core AddOn
Windows Server 2022 bouwt voort op de sterke basis van Windows Server 2019 en biedt veel innovaties op drie belangrijke onderwerpen: Beveiliging, hybride integratie en beheer in Azure, en het applicatieplatform. 2, 4 of 16 core add-on...
vanaf € 162,64 *
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter
Het doel van Microsoft is om mensen in staat te stellen altijd, overal en met elk toegangsapparaat te communiceren via eersteklas software. Al vele jaren ontwikkelt 's werelds grootste softwarebedrijf software die het voor mensen...
vanaf € 3.965,50 *
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter Core AddOn
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter Core...
Windows Server 2022 bouwt voort op het sterke fundament van Windows Server 2019 en biedt veel innovaties op drie belangrijke onderwerpen: Beveiliging, Hybride Integratie en Beheer in Azure en het Applicatieplatform. 2, 4 of 16 cores...
vanaf € 427,01 *
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2 Core
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2 Core
Als krachtig besturingssysteem voor serveromgevingen biedt Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2 Core de ideale oplossing voor bedrijven die hoge betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit vereisen. Met een licentie voor twee...
€ 427,01 *

Windows Server 2022 - het nieuwe serverbesturingssysteem

Windows Server 2022 is vrijgegeven: Na drie jaar volgt het zijn voorganger uit 2019 op. Het wordt met het buildnummer "20348.169, Version 21H2" aangeboden in twee basisvarianten en een extra Datacenter Azure Edition en is onder meer gericht op bedrijven die hun besturingssysteem lokaal installeren en het gebruik van de Microsoft-cloud zoveel mogelijk willen vermijden.

Met de terugkeer naar Windows Server 2022 zal de Essential-versie worden weggelaten en vervangen door de Standard-editie. Bovendien zal Windows Server 2022 worden aangeboden als een "Long Term Servicing Channel" en zullen de kanaalreleases die tot dusver om de zes maanden plaatsvonden, achterwege blijven. Na vijf jaar wordt de gewone steun stopgezet op 23 oktober 2026, terwijl de verlengde steun wordt gehandhaafd tot 14 oktober 2031.

Windows Server 2022: de belangrijkste vernieuwingen

De nadruk van Windows Server 2022 ligt op samenwerking met Microsoft Azure en op het garanderen van maximale beveiliging. Hybride netwerken en de installatie van lokale servers parallel aan virtuele servers in Microsoft cloud-diensten zullen een bijzondere rol spelen. In het beheercentrum zullen de Windows Server 2022-datacentra nauwer verbonden zijn met Microsoft Azure.

Een verbetering van containertoepassingen door kleinere grafische groottes en een nauwere koppeling tussen Kubernetes en de Windows-server heeft de downloadtijden voor de Windows Server 2022 verbeterd, terwijl het tegelijkertijd eenvoudiger is geworden om netwerkbeleid te implementeren.

 

Voordelen van Windows Server 2022

Foto: © Microsoft

 

Een andere nieuwigheid is het parallelle gebruik van Linux- en Windows-computers. Vanaf nu kunnen Linux-distributies rechtstreeks in de Windows-server worden geïnstalleerd zonder de tussenstap van virtualisatie. Het omslachtige handmatig comprimeren van bestanden tijdens hun netwerkoverdracht is niet langer nodig; automatisering levert een aanzienlijke tijdwinst op. Voor de embedded virtualisatiefunctie heeft de gebruiker niet langer Intel-processoren nodig, maar kan hij ook AMD-processoren gebruiken.

 

Alle beveiligingssystemen van Microsoft Azure zijn rechtstreeks toegankelijk en kunnen ook worden gebruikt door lokale datacentra. Secured Core Server en Secured Connectivity beschermen op verschillende niveaus tegen bedreigingen en bieden verbeterde beveiliging wanneer de gestandaardiseerde HTTPS en TLS 1.3 zijn geactiveerd. AES-256-GCM en AES-256-CCM voor server message block encryptie en SMB signing worden ondersteund, evenals DNS-over-HTTPS.

 

De op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-versie is toegankelijk vanaf de server en maakt het gebruik van webdiensten mogelijk. Capaciteiten kunnen beter worden gepland: De slimme technologie van de Insight-functie van het systeem detecteert niet alleen het huidige servergebruik, maar kan ook het toekomstige servergebruik voorspellen.

Tenslotte maken Storage Replication en Storage Migration Services de replicatie van gegevens tussen afzonderlijke Windows-servers mogelijk.

De drie versies van Windows Server 2022

Met Windows Server 2022 Standard, Windows Server 2022 Datacenter en Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition biedt Microsoft drie versies van zijn Windows Server 2022 - die het voortaan allemaal zonder het naamsuffix LTSC moeten doen. Windows Server Essentials zal tot nader order als afzonderlijke licentie worden gehandhaafd.

Windows Server 2022 Standaard

Windows Server 2022 Standard wordt geleverd als versie 21H2, gebaseerd op het bijgewerkte enterprise-besturingssysteem. Aan de buitenkant verschilt het nauwelijks van Windows 10; Windows 11 is niet aangepast. In totaal hebben drie gebieden echte veranderingen ondergaan in de laatste versie 

 • Met het oog op de hoogst mogelijke beveiliging van WLAN-verbindingen is ondersteuning voor WPA3 H2Etoegevoegd
 • Met Windows Hello voor bedrijven kunnen nieuwe eindapparaten binnen een paar minuten zonder wachtwoord in gebruik worden genomen
 • GPU-computerondersteuning in het Windows-subsysteem voor Linux en Azure zorgt voor slim machinaal leren

 De standaardversie is bij uitstek geschikt voor bedrijven die weinig virtualiseren maar wel geavanceerde functies nodig hebben.

 

Windows pictogrammen

Foto: © [email protected]

 

Windows Server 2022 Datacenter

Het Windows Server 2022 Datacenter als flexibel applicatieplatform ondersteunt tot 48 TB opslagcapaciteit en 2048 logische cores op maximaal 64 fysieke sockets. Het maakt de automatische activering van virtuele computers mogelijk en is ontworpen voor softwaregedefinieerde netwerken en Storage Spaces Direct. De interactie van hardware met hypervisor-beveiligde code-integriteit voorkomt innovatieve malware-aanvallen op de best mogelijke manier.

Wie hoge eisen stelt aan zijn IT en vaak met virtuele systemen werkt, zal baat hebben bij Windows Server 2022 Datacenter.

Windows Server 2022 Datacenter: Azure Editie (exclusieve functies!)

De Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition gaat verder dan de mogelijkheden van de standaardversie en Windows Server 2022 Datacenter. De functies ervan zijn exclusief ontwikkeld voor gebruik in de Microsoft-cloud en dus voor Azure Stack HCI-clusters of als virtuele machine in Azure. Windows Server 2022 Datacenter biedt twee exclusieve functies 

 • Dankzij hotpatching kunnen updates en patches worden geïnstalleerd zonder de computer opnieuw op te starten
 • De geavanceerde versleuteling van metadata via SMB met gebruikmaking van het QUIC-netwerkprotocol is het nieuwe alternatief voor VPN. De functies zijn vergelijkbaar met die van de Datacenter Edition Storage Spaces Direct, SMB Direct en SMB over

Met Windows Server 2022 maakt Microsoft een einde aan de werking van containergebaseerde toepassingen en cloud-apps, en worden nieuwe functies rechtstreeks in Azure Stack HCI geïntegreerd. De Azure VM's kunnen niet door RDMA worden gebruikt.

Om Windows Server 2022 Datacenter Azure te gebruiken, is een afzonderlijke licentie vereist om een VM op Azure IaaS of een Azure Stack HCI-cluster uit te voeren.

 

Windows PictogrammenTwhL1weU1cNB0

Foto: © computerbild.de

Windows Server 2022: De basis is Windows 10

Windows Server 2022 met zijn Windows Server 2022 Standard, Windows Server Datacenter 4 en Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition vindt zijn fundamenten in Windows 10 21H2. De vierkante tegels in het menu Start blijven, en alle andere functies zijn ook gebaseerd op de Windows 10-gebruikersinterface. Internet Explorer en het HTML-gebaseerde Microsoft Edge worden vervangen door Chromium Edge.

Geneste virtualisatie voor AMD

Naast het gebruik van Nested Virtualization op Intel- en AMD-processoren, kan Hyper-V ook worden gehost in een virtuele machine: een belangrijke eigenschap, vooral met betrekking tot het Windows Subsystem voor Linux. De ondersteuning van Azure AD in containers is onder meer uitgebreid met IPv6-ondersteuning. 

Windows Server 2022 is vrijgegeven: Na drie jaar volgt het zijn voorganger uit 2019 op. Het wordt met het buildnummer "20348.169, Version 21H2" aangeboden in twee basisvarianten en een extra... meer lezen »
Venster sluiten
Windows Server 2022 - het nieuwe serverbesturingssysteem

Windows Server 2022 is vrijgegeven: Na drie jaar volgt het zijn voorganger uit 2019 op. Het wordt met het buildnummer "20348.169, Version 21H2" aangeboden in twee basisvarianten en een extra Datacenter Azure Edition en is onder meer gericht op bedrijven die hun besturingssysteem lokaal installeren en het gebruik van de Microsoft-cloud zoveel mogelijk willen vermijden.

Met de terugkeer naar Windows Server 2022 zal de Essential-versie worden weggelaten en vervangen door de Standard-editie. Bovendien zal Windows Server 2022 worden aangeboden als een "Long Term Servicing Channel" en zullen de kanaalreleases die tot dusver om de zes maanden plaatsvonden, achterwege blijven. Na vijf jaar wordt de gewone steun stopgezet op 23 oktober 2026, terwijl de verlengde steun wordt gehandhaafd tot 14 oktober 2031.

Windows Server 2022: de belangrijkste vernieuwingen

De nadruk van Windows Server 2022 ligt op samenwerking met Microsoft Azure en op het garanderen van maximale beveiliging. Hybride netwerken en de installatie van lokale servers parallel aan virtuele servers in Microsoft cloud-diensten zullen een bijzondere rol spelen. In het beheercentrum zullen de Windows Server 2022-datacentra nauwer verbonden zijn met Microsoft Azure.

Een verbetering van containertoepassingen door kleinere grafische groottes en een nauwere koppeling tussen Kubernetes en de Windows-server heeft de downloadtijden voor de Windows Server 2022 verbeterd, terwijl het tegelijkertijd eenvoudiger is geworden om netwerkbeleid te implementeren.

 

Voordelen van Windows Server 2022

Foto: © Microsoft

 

Een andere nieuwigheid is het parallelle gebruik van Linux- en Windows-computers. Vanaf nu kunnen Linux-distributies rechtstreeks in de Windows-server worden geïnstalleerd zonder de tussenstap van virtualisatie. Het omslachtige handmatig comprimeren van bestanden tijdens hun netwerkoverdracht is niet langer nodig; automatisering levert een aanzienlijke tijdwinst op. Voor de embedded virtualisatiefunctie heeft de gebruiker niet langer Intel-processoren nodig, maar kan hij ook AMD-processoren gebruiken.

 

Alle beveiligingssystemen van Microsoft Azure zijn rechtstreeks toegankelijk en kunnen ook worden gebruikt door lokale datacentra. Secured Core Server en Secured Connectivity beschermen op verschillende niveaus tegen bedreigingen en bieden verbeterde beveiliging wanneer de gestandaardiseerde HTTPS en TLS 1.3 zijn geactiveerd. AES-256-GCM en AES-256-CCM voor server message block encryptie en SMB signing worden ondersteund, evenals DNS-over-HTTPS.

 

De op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-versie is toegankelijk vanaf de server en maakt het gebruik van webdiensten mogelijk. Capaciteiten kunnen beter worden gepland: De slimme technologie van de Insight-functie van het systeem detecteert niet alleen het huidige servergebruik, maar kan ook het toekomstige servergebruik voorspellen.

Tenslotte maken Storage Replication en Storage Migration Services de replicatie van gegevens tussen afzonderlijke Windows-servers mogelijk.

De drie versies van Windows Server 2022

Met Windows Server 2022 Standard, Windows Server 2022 Datacenter en Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition biedt Microsoft drie versies van zijn Windows Server 2022 - die het voortaan allemaal zonder het naamsuffix LTSC moeten doen. Windows Server Essentials zal tot nader order als afzonderlijke licentie worden gehandhaafd.

Windows Server 2022 Standaard

Windows Server 2022 Standard wordt geleverd als versie 21H2, gebaseerd op het bijgewerkte enterprise-besturingssysteem. Aan de buitenkant verschilt het nauwelijks van Windows 10; Windows 11 is niet aangepast. In totaal hebben drie gebieden echte veranderingen ondergaan in de laatste versie 

 • Met het oog op de hoogst mogelijke beveiliging van WLAN-verbindingen is ondersteuning voor WPA3 H2Etoegevoegd
 • Met Windows Hello voor bedrijven kunnen nieuwe eindapparaten binnen een paar minuten zonder wachtwoord in gebruik worden genomen
 • GPU-computerondersteuning in het Windows-subsysteem voor Linux en Azure zorgt voor slim machinaal leren

 De standaardversie is bij uitstek geschikt voor bedrijven die weinig virtualiseren maar wel geavanceerde functies nodig hebben.

 

Windows pictogrammen

Foto: © [email protected]

 

Windows Server 2022 Datacenter

Het Windows Server 2022 Datacenter als flexibel applicatieplatform ondersteunt tot 48 TB opslagcapaciteit en 2048 logische cores op maximaal 64 fysieke sockets. Het maakt de automatische activering van virtuele computers mogelijk en is ontworpen voor softwaregedefinieerde netwerken en Storage Spaces Direct. De interactie van hardware met hypervisor-beveiligde code-integriteit voorkomt innovatieve malware-aanvallen op de best mogelijke manier.

Wie hoge eisen stelt aan zijn IT en vaak met virtuele systemen werkt, zal baat hebben bij Windows Server 2022 Datacenter.

Windows Server 2022 Datacenter: Azure Editie (exclusieve functies!)

De Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition gaat verder dan de mogelijkheden van de standaardversie en Windows Server 2022 Datacenter. De functies ervan zijn exclusief ontwikkeld voor gebruik in de Microsoft-cloud en dus voor Azure Stack HCI-clusters of als virtuele machine in Azure. Windows Server 2022 Datacenter biedt twee exclusieve functies 

 • Dankzij hotpatching kunnen updates en patches worden geïnstalleerd zonder de computer opnieuw op te starten
 • De geavanceerde versleuteling van metadata via SMB met gebruikmaking van het QUIC-netwerkprotocol is het nieuwe alternatief voor VPN. De functies zijn vergelijkbaar met die van de Datacenter Edition Storage Spaces Direct, SMB Direct en SMB over

Met Windows Server 2022 maakt Microsoft een einde aan de werking van containergebaseerde toepassingen en cloud-apps, en worden nieuwe functies rechtstreeks in Azure Stack HCI geïntegreerd. De Azure VM's kunnen niet door RDMA worden gebruikt.

Om Windows Server 2022 Datacenter Azure te gebruiken, is een afzonderlijke licentie vereist om een VM op Azure IaaS of een Azure Stack HCI-cluster uit te voeren.

 

Windows PictogrammenTwhL1weU1cNB0

Foto: © computerbild.de

Windows Server 2022: De basis is Windows 10

Windows Server 2022 met zijn Windows Server 2022 Standard, Windows Server Datacenter 4 en Windows Server 2022 Datacenter Azure Edition vindt zijn fundamenten in Windows 10 21H2. De vierkante tegels in het menu Start blijven, en alle andere functies zijn ook gebaseerd op de Windows 10-gebruikersinterface. Internet Explorer en het HTML-gebaseerde Microsoft Edge worden vervangen door Chromium Edge.

Geneste virtualisatie voor AMD

Naast het gebruik van Nested Virtualization op Intel- en AMD-processoren, kan Hyper-V ook worden gehost in een virtuele machine: een belangrijke eigenschap, vooral met betrekking tot het Windows Subsystem voor Linux. De ondersteuning van Azure AD in containers is onder meer uitgebreid met IPv6-ondersteuning. 

Hoe en wanneer krijg ik mijn gekochte product?
Digitale producten, productsleutels en toegang tot het downloadcentrum worden u direct na uw aankoop per e-mail ter beschikking gesteld.
Welke betalingsopties zijn voor mij beschikbaar?
PayPal, Amazon Pay, directe bankoverschrijving, creditcard, Apple Pay, vooruitbetaling, aankoop op factuur
Welke garanties heb ik bij Blitzhandel24?
Blitzhandel24 is een EHI, TrustedShops en CHIP gecertificeerde online merkwinkel. Blitzhandel24 biedt haar klanten ook permanente ondersteuning, evenals ondersteuning voor het gekochte product. Als een product niet is gebruikt / ingewisseld, kunnen onze klanten profiteren van de geld-terug-garantie.
Laatst bekeken