Gratis hotline 0800 2633100
 

Producten van Microsoft Co

Microsoft Co

Het bedrijf Microsoft


Oprichtingsjaar: 1975

Oprichters: Bill Gates en Paul G. Allen

No bedrijf is zo gepolariseerd als Microsoft Inc. en geen enkel ander bedrijf kan op zo'n adembenemende ontwikkeling terugblikken. Ook heeft... meer lezen »

Filters sluiten
1 van 19
Geen resultaten gevonden voor de filter!
€ 90,00 opgeslagen
NIEUW
Microsoft Office Mac Home & Student 2011
Microsoft Office Mac Home & Student 2011
Een gestroomlijnde gebruikersinterface, platformonafhankelijke samenwerking, locatieonafhankelijk teamwork en naadloze webintegratie maken alledaagse taken eenvoudiger dan ooit! Met installaties op meer dan een miljard pc's en Macs is...
€ 39,95 * € 129,95 *
Microsoft Windows 10 Pro N & KN
Microsoft Windows 10 Pro N & KN
Windows 10 Pro N & KN voor efficiënt werken Windows 10 Pro N & KN biedt een vertrouwde omgeving en nieuwe, vereenvoudigde functies. Dit maakt het gemakkelijk om alle komende taken op een gemotiveerde en doelgerichte manier uit te voeren....
€ 34,99 *
€ 10,00 opgeslagen
Microsoft 365 Business Premium
Microsoft 365 Business Premium
Microsoft 365 Business Premium - Gebruik altijd de nieuwste versies van Word, Excel, PowerPoint en andere Office-toepassingen. - Blijf in contact met klanten en collega's via Outlook, Exchange en Teams. - Beheer uw bestanden vanaf...
€ 239,99 * € 249,99 *
€ 5,09 opgeslagen
Microsoft Office 365 Business Basic, 1 Jahr
Microsoft Office 365 Business Basic, 1 Jahr
Microsoft Office 365 Business Basic, 1 jaar Ideaal voor bedrijven die e-mail en andere diensten van enterprise-class nodig hebben voor pc, Mac of mobiele apparaten - kantoorprogramma's zijn niet inbegrepen. E-mailhosting met 50 GB...
€ 64,90 * € 69,99 *
Microsoft Windows 7 Enterprise N SP1
Microsoft Windows 7 Enterprise N SP1
Als universeel besturingssysteem is Microsoft Windows 7 Enterprise N SP1 gericht op een verscheidenheid aan gebruikers. De hoge prestaties maken het echter ideaal voor kleine bedrijven die hun pc voor zowel persoonlijke als zakelijke...
€ 39,99 *
Windows 10 Enterprise N VDA
Windows 10 Enterprise N VDA
beschrijving volgt
€ 179,95 *
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSC 2019
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSC 2019
Windows 10 Enterprise N - Planning voor de toekomst met ondersteuning op lange termijn Met de release van Windows 10 in 2015 heeft Microsoft de laatste grote versie van Windows uitgebracht voor de nabije toekomst. In plaats van om de...
€ 249,99 *
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSB 2016
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSB 2016
Windows 10 Enterprise N LTSB - Stabiele ramen voor veiligheidskritische toepassingen Met de release van Microsoft Windows 10 in de zomer van 2015 heeft Microsoft het publicatiemodel van Windows aanzienlijk veranderd. In plaats van om de...
€ 199,99 *
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSB 2015
Microsoft Windows 10 Enterprise N LTSB 2015
Windows 10 Enterprise N LTSB 2015 - Veiligheid en stabiliteit zonder compromissen Met de release van Windows 10 in de zomer van 2015 heeft Microsoft de manier waarop nieuwe versies van Windows worden gedistribueerd fundamenteel...
€ 149,99 *
Microsoft Windows 10 Enterprise günstig kaufen
Microsoft Windows 10 Enterprise N
Acquista Microsoft Windows 10 Enterprise N su Blitzhandel24 Microsoft Windows 10 è la nuova versione del sistema operativo di Microsoft, sviluppata appositamente per le grandi aziende e organizzazioni. Le numerose funzioni e...
€ 59,99 *
Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business Premium, 5 apparaten, 1 jaar, download Vergroot uw invloed en bereik met Office in the Cloud, de essentiële tools voor het moderne bedrijfsleven. Kantoor op PC's, tablets en smartphones Gebruik de volledig...
€ 139,99 *
TIP!
Microsoft 365 Apps for Enterprise
Microsoft 365 Apps for Enterprise
Microsoft 365 Apps voor Ondernemingen per primaire gebruiker 1 jaar Microsoft Office 365 ProPlus heet nu Microsoft 365 Apps for Enterprise. Kantoorapplicaties plus bestandsopslag en -deling in de cloud. Altijd de laatste versie van Word,...
€ 179,99 *
1 van 19

Producten van Microsoft Co

Microsoft Co

Het bedrijf Microsoft


Oprichtingsjaar: 1975

Oprichters: Bill Gates en Paul G. Allen

No bedrijf is zo gepolariseerd als Microsoft Inc. en geen enkel ander bedrijf kan op zo'n adembenemende ontwikkeling terugblikken. Ook heeft geen enkel ander bedrijf meer inkomensmiljonairs voortgebracht. Dat alleen al schreeuwt om jaloezie. Ook Microsoft werd hierdoor getroffen. Maar eerst de dingen.


Eén besturingssysteem en meerdere varianten

Begin jaren '80 ontwikkelde IBM zijn personal computer. Er was echter geen geschikt besturingssysteem. Microsoft nam deel aan een aanbesteding met een mogelijk besturingssysteem en kreeg de opdracht.

Het besturingssysteem IBM-DOS is geboren. Door een gebrekkig contractontwerp heeft IBM de exclusieve exploitatierechten niet gekregen. Wat moest komen, kwam. Gates en Allen introduceerden hun eigen besturingssysteem MS-DOS. Wat IBM niet had overwogen, was dat de industrie gewoon wachtte op een machine als de personal computer. Het waren vooral kleine bedrijven, particuliere huishoudens en studenten die op dat moment niet vies waren van een dure aankoop. Maar IBM had geen ervaring met deze markten, omdat het bedrijf thuis in de mainframe sector zat.

Lijst van DOS-besturingssystemen

 • IBM DOS
 • QDOS
 • CP/M DOS
 • MSDOS

 

De opkomst van Microsoft Windows

Naast het leveren van een besturingssysteem, duwde Microsoft applicatieprogramma's, zoals het Multiplan-spreadsheetprogramma, achter zich aan. Op dat moment kon Microsoft Windows niet worden gehoord of gelezen. Aan de andere kant is de verkoop van IBM-pc's drastisch gestegen en kreeg Microsoft met elke verkochte computer gratis licentiekosten en een nieuwe klant. Op dat moment merkte IBM zijn contractfout op, die niet meer gecorrigeerd kon worden.

IBM en Microsoft besloten samen te werken aan een groot softwareproject. Het idee was om een besturingssysteem te ontwikkelen met de naam OS/2. Het was ook klaar voor productie. Maar net als bij de ongelijke partners groeiden de verschillen en uiteindelijk beëindigden beide bedrijven de samenwerking.

Deze samenwerking resulteerde in het besturingssysteem Windows NT Workstation en Windows NT Server, dat als volgt door Microsoft werd geïntroduceerd. IBM geloofde op zijn beurt in zijn OS/2 en ontwikkelde het verder. Zo goed als OS/2 was, was er één cruciale tekortkoming. De applicatiesoftware ontbrak. Dit was anders met Windows NT. Daar kon Microsoft met eigen applicaties scoren en konden de individuele softwareleveranciers hun ervaringen uit de vorige Windows-versies gebruiken.

 

Beursnotering van Microsoft Inc.

In 1985 ging het bedrijf naar de beurs. Deze stap was belangrijk omdat expanderende bedrijven een permanent liquiditeitsprobleem hebben. Het Microsoft-aandeel was in eerste instantie genoteerd als 'penny stock' met een aankoopprijs van ca. 0,50 US cent.

Uittreksel uit de productlijn van Microsoft Inc.

Het succes van een onderneming is altijd gebaseerd op de acceptatie van haar producten en diensten door de vraagmarkt. Door middel van vakkundige marketing is Microsoft er altijd in geslaagd haar klanten te inspireren met enthousiasme voor een nieuw product. De unique selling propositie is vooral sterk op het gebied van data-integratie tussen applicaties.

Een voorbeeld is de samenwerking van de Exchange Server met Outlook. In deze combinatie is Outlook niet alleen een e-mailclient, maar kunnen adresboeken, kamerindelingen, vakantieplannen en e-mails in openbare mappen centraal beschikbaar worden gesteld.

Hieronder volgen enkele belangrijke softwareproducten die als pijlers van het succes van Microsoft Inc. kunnen worden beschouwd.

Microsoft Windows

Jaar van eerste publicatie: 1985

Met Windows 1.0 heeft Microsoft de basis gelegd voor alle volgende besturingssystemen. In de eerste versies verwijst de term "Windows" naar de administratie-interface in de vorm van vensters. Het eigenlijke besturingssysteem voor het starten van de computer was nog steeds een DOS-versie. Dit veranderde met Windows NT en later met Windows 95.

Windows Server

Jaar van eerste publicatie: 1993

Microsoft heeft de Microsoft Windows NT Server ontwikkeld uit de samenwerking met IBM in het gezamenlijke OS/2-project. Tot op heden werd het opzetten van een server als zeer complex en tijdrovend beschouwd. Dit veranderde met Windows NT Server en de IT-afdelingen van bedrijven accepteerden dit dankbaar.

De Windows-server heeft zich niet alleen in bedrijven gevestigd, maar wordt ook gebruikt voor webservices in datacenters.

 

SQL Server

Jaar van eerste uitgave: 1989 voor OS/2; 1993 voor Windows NT

In het begin was er nauwelijks een softwareprovider die de SQL Server nodig had voor zijn gegevens. De aanbieders van bedrijfssoftware gebruikten hun eigen bestanden en databaseformaten en de SQL Server werd slechts door enkele applicaties en systeemdiensten gebruikt.

Dit veranderde met de eliminatie van de BNC-netwerken. Deze voorzagen slechts in een theoretische netwerkverbinding van 10 MB, maar de nieuwe CAT5-netwerken leverden tot 100 MB. Vandaag de dag is de SQL Server een integraal onderdeel van alle Microsoft Windows besturingssystemen.

 

Microsoft Exchange Server

Jaar van eerste publicatie: 1996

Microsoft ontwierp zijn serversoftware zodat het als een bouwpakket kon worden geassembleerd. Bijvoorbeeld met de Microsoft Exchange Server, die gebruikt kan worden als groupware en voor intern en extern berichtenverkeer.

De Microsoft Exchange Server is geen stand-alone toepassing, maar wordt geïnstalleerd op een bestaande Windows-server.

Microsoft Office

Jaar van eerste publicatie: 1989 / 1990

Er is geen gebruiker die Microsoft Office niet kent. Hier heeft Microsoft delen van zijn kantoortoepassingen gebundeld in één aanbod. De Office-versie bevat altijd de volgende onderdelen:


Met deze drie applicaties kan elk bedrijf en elke gebruiker complexe taken uitvoeren zoals

 • Presentaties
 • Particuliere en zakelijke transacties
 • Creëren van complexe wiskundige berekeningen


uitvoeren. Het Word-document dient vaak als centraal ankerpunt. Dit komt omdat de informatie die in de andere programma's wordt aangemaakt in Word kan worden ingevoerd om een compleet document te vormen. Microsoft Office is het meest verkochte applicatiepakket ter wereld.

Visual Studio

Jaar van eerste publicatie: 2010

Dit is een ontwikkelomgeving voor het maken van softwareprogramma's. Hier richt Microsoft zich in de eerste plaats tot bedrijven en beheerders om zelf tools voor de bedrijfsvoering te creëren. Voor de toepassing is geen diepgaande kennis van de programmering vereist. Visual Studio wordt ondersteund door een grote ontwikkelaars en gebruikersgemeenschap.

Microsoft Project

Jaar van eerste publicatie: 1984

Met Microsoft Project richt Microsoft zich op gebruikers die zeer complexe processen in een project moeten beheren. Deze zijn vooral:

 • Architecten
 • Bouwbedrijven
 • Productiebedrijven


Microsoft Project neemt de controle en monitoring van de afzonderlijke projectonderdelen over en signaleert in een vroeg stadium de knelpunten.

Microsoft Visio

Jaar van eerste publicatie: niet bekend

In 2000 nam Microsoft Visio over met zijn gelijknamige software.

Met Microsoft Visio creëert de gebruiker:

 • stroomdiagrammen
 • Diagrammen en bouwtekeningen
 • Organisatieschema's


Hoewel het programma intuïtief kan worden gebruikt, is training aan te bevelen.

Paul G. Allen stierf in oktober 2018.

Laatst bekeken